Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kring Veluwe

24 januari 2020

Programma
15.00 uur Inloop en ontvangst
15.30 uur Bijpraten persoonlijk en zakelijk
16.00 uur Gastspreker dhr. Jan Koorenhof
17.00 uur Discussie en nazit
18.00 uur Einde

Het jaar 2020 herbergt, naast hopelijk veel goeds, ook nodige onzekerheden in zich. Wat zijn verwachtingen Brexit, bouwstop, pensioenen, energietransitie, onderwijs, werkgelegenheid, handelsoorlog? Daarover kunnen we elkaar vandaag bij aanvang en nazit hopelijk weer in alle vertrouwelijkheid bijpraten.

Er is gelukkig ook veel moois om naar uit te zien. Een van de grote landelijke thema’s voor dit jaar is 75 JAAR BEVRIJDING. Plaatselijk, regionaal en landelijk zal daar terecht aandacht voor zijn. Ook in deze regio gaat dienaangaande natuurlijk het nodige plaatsvinden. Wie kan ons daar beter over vertellen dan Mr Canada Jan Koorenhof.

Jan Koorenhof, in deze regio inderdaad bekend als Mr Canada, was in 1984 betrokken bij de oprichting Stichting Bevrijding ’45. Hij werkte daarvoor anderhalf jaar in Toronto bij Nationale Canadees Comité ‘We Do Remember’. Zette in ons land op verzoek Canada organisatie op om Canadese Bevrijders (inmiddels Veteranen) te ontvangen en begeleiden. Waarvan door NOS uitgezonden Parade Loolaan (meer dan 100.000 bezoekers) het absolute hoogtepunt, maar ook Bevrijdingsconcerten en nationale herdenkingen in Holten en Groesbeek maakten daatrvan onderdeel uit. Koorenhof werkte voor de Canadese omroep CBC en het Canadees ministerie van VAC (Veterans Affiars Canada). In 2004 kreeg hij voor zijn grote verdiensten een hoge Canadese onderscheiding. Sinds 2018 maakt Koorenhof deel uit van werkgroep die het Canadees Bevrijdingsfestival organiseert dat 9 en 10 mei plaatsvindt op voorterrein van Nationaal Paleis Het Loo. Vandaag krijgen we een exclusief inkijkje over de organisatie van deze megaklus.

‘Last but not Least’ nemen we vandaag onder het heffen van het glas afscheid van onze gewaardeerde, inmiddels ex-kringvoorzitter, John te Dorsthorst.

Kortom, mooie ingrediënten voor een hopelijk geslaagde bijeenkomst dunkt mij, dus heel graag tot de 24e.

Gegevens

Datum:
24 januari 2020
Evenement Categorie: