Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kring Veluwe & Kring Vuursche – BBQ

28 augustus 2020 tussen 15:00 & 18:30

BBQ Kring Vuursche en Veluwe op 28 augustus 2020

Eerste bijeenkomst na Lock down gezamenlijke Kringen Mobilé op 28 augustus op de plek van oude steenfabriek “ Alteveer”, bij Laetitia en Hans te Siepe te Zwolle aan de oever van de IJssel.

Locatie: Fabrieksweg 4, 8015 PT Zwolle

Weer opstarten in deze nog voortsudderende bizarre periode is, ondanks het opheffen van de Lock down, geen sinecure. Velen hebben privé en zakelijk te lijden (gehad) van het virus. Verplegend personeel, artsen, zorgmedewerkers, onderwijzend personeel, mantelzorgers, allerlei andere vrijwilligers, bevoegd gezag etc. maakten ons duidelijk hoezeer we afhankelijk zijn van elkaar. Er is ontzettend veel gebeurd in de afgelopen drie maanden. Soms ook zeer persoonlijke gebeurtenissen, die we dan ook nog in relatieve afzondering – de één meer dan de ander – moe(s)ten proberen te verwerken.

Voor Mobilé een moverende reden om te proberen elkaar weer eens te ontmoeten om bij te praten. Samenkomen in ‘onze restaurants’ is nog een brug te ver en ook onze traditionele jaarlijkse boottocht is met de huidige voorschriften een te ingewikkelde klus. Wat dan was de vraag? Een belletje van gewaardeerd lid Hans te Siepe hielp ons echter aan een prachtige, creatieve oplossing. “Als ik jullie nu eens ontvang in mijn aan de IJssel gelegen woonstede. Ruimte te over om Coronaregels na te leven en ‘de brug te ver’ en ‘boottocht’ doen we eer aan door de ligging van mijn huis aan de prachtig meanderende rivier de IJssel.” Nou, over zo’n genereus aanbod hoefden we natuurlijk niet lang na te denken. Fantastisch gewoon!

Alvast een paar bijzonderheden over de unieke woonstede: het huis op de IJssel-duin stamt uit 1835. In 1845 is de eerste steenbakkerij in de vorm van een Veldhoven, genaamd Alteveer, gebouwd. In 1927 werd opdracht gegeven op dezelfde locatie een nieuwe steenfabriek te bouwen. Maar omdat tijdens de bouw de opdrachtgever failliet ging werd zijn zoon, vader van Hans, haast noodgedwongen steenbakker. Hans heeft het huidige huis, dat in samenspraak met de in de regio bekende architect Henk van de Velde uit Kampen is ontworpen, in 2006 gebouwd. Het aan boog-contouren van de oude steenfabriek herkenbare huis, heeft aardverwarming en 88 zonnecollectoren – opbrengst +/- 20 MWh per jaar – en is volledig energieneutraal. Bij hoog water, hetgeen af-en toe voorkomt, is de woning alleen per boot te bereiken. Voor deskundigen en liefhebbers een plek om de geest te scherpen en /of het hart op te halen. Hans heeft laten weten er onder het genot van een hapje en een drankje graag meer over te vertellen. Voor de verandering worden we deze middag bediend door de cateraar “De Vliegende Indo” , die ons op een geheel verzorgde BBQ zal trakteren. Ondertussen is er uiteraard ruim voldoende gelegenheid elkaar te (her)ontdekken.

Programma
Er is geen vast programma. Gewoon weer eens heerlijk bijpraten en luisteren naar de uitleg van onze gastheer.
15.00 uur Ontvangst
16.00 uur Aanvang BBQ
18.30 uur Einde

Gegevens

Datum:
28 augustus 2020
Tijd:
15:00 & 18:30
Evenement Categorie:

Organisator

Mobile Business Club
E-mail
secretariaat@stichtingmobile.nl

Locatie

Fabrieksweg 4, 8015 PT Zwolle
Fabrieksweg 4
Zwolle, 8015 PT Nederland
+ Google Maps